Teknoloji

Apple Watch 7

Apple Watch Series 7,  iPhone 13 ve AirPods 3 şu sıralar en çok konuşulan Apple ürünleri. Bu yılki manşet haberi, saatin şimdiye kadarki en büyük yeniden tasarımı gibi görünüyor ve bonus olarak biraz daha büyük bir ekranla daha düz kenarlara ve üste geçiş yapıyor.

Bazı sağlık güncellemeleri ve dahili değişiklikler de olacaktır (ve daha fazla pil ömrü iyi olurdu) – yakında Apple’ın neler sunacağını göreceğiz.

Aslında Apple’ın Saat’e eklemesini istemediğim çok az şey var. Apple Watch Series 6 incelememde bahsettiğim gibi daha iyi uyku takibi istiyorum, ancak genel olarak çok iyi ve çok yetenekli.

Durum böyleyken, gelecekteki bir Saat için hayalimdeki yükseltmenin ne olacağını (gerçek dünyada, bilim kurgu olmadan) düşünmeye başladım ve Apple’ın yerine bir mikro-OLED ekran içerdiğini görmek isterim. şimdi kullanılan normal OLED ekran. Micro-OLED teknolojisi, başlangıçta 0,7 inç boyutundaki ekranları hedefleyen INT Tech adlı bir şirketten (OLED-info.net aracılığıyla) bu yıl üretime geçiyor.

Apple Watch 7 incelemesi

Diğer herkes için: Mevcut Apple Watch’ın parlaklığı (endişe verici bir şekilde “nit” olarak ölçülür) 1.000 nit’tir, bu nedenle bu ekranlar beş kat daha parlak olabilir, bu da onları en göz kamaştırıcı güneş ışığında bile görünür hale getirir. Şimdi, aslında, 5.000 sirkeye yakın bir yere gitmek çılgınca gereksiz görünüyor. 1.500, maksimum görünürlük için muhtemelen yeterli olacaktır; Eğer meyvemsi hissediyorsanız 2.000. Bu harika, çünkü ekranda çok fazla güç kullanmamıza gerek yok!

Dikişleri Asla Görmeyeceksin

Piksel yoğunluğuna gelince – günümüzde telefonlardaki ve akıllı saatlerdeki çoğu ekran inç başına 300-500 pikseldir, çünkü 300 ppi’nin ötesinde göz, normal görüş mesafelerinde aralarındaki farkı görmekte zorlanır. Ancak ekrandaki şekillerin piksellerin kenarlarıyla garip bir şekilde etkileşime girdiği ve ekrandaki her şeyi ‘gerçek’ bir şey olmaktan ziyade küçük karelerden yapılmış gibi gösterdiği zamanlar hala var. Ancak inç başına 3.000 piksel ile saati gözünüze bantlayabilir ve yine de bir pikselin nerede bitip diğerinin nerede başladığını asla göremeyebilirsiniz. (Mikro-OLED’in beklenen büyük ana kullanımı sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kulaklıkları olacaktır. niyet gözünüze bantlayın, bu yüzden bu kadar yüksek çözünürlüklü).

Saatle hala yakındığım bir alan, bir ekranın fiziksel bir saate kıyasla sunduğu teorik olarak sonsuz çeşitlilikten hala yararlanmadığını düşündüğüm dijital saat yüzleri.

Bunun bir kısmı, şu anda sahip olduğumuz ekranlarla – yüksek çözünürlüklü olsalar da – fiziksel bir saat yüzünün inceliklerini yeniden yaratmaya çalışmanın ekranın güvenilir bir şekilde gösterebileceğinin ötesinde olabilir. Ancak mikro-OLED’in aşırı piksel yoğunluğuyla, Apple Watch’un ekranında bir Rolex saati mükemmel bir şekilde yeniden oluşturabilirsiniz ve onu gerçek şeyden ayırt edemezsiniz. En azından Rolex’in avukatları gelene kadar yapabilirdi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı